Устни корони (протези)

Rate this post

Орален коронки са изработени, да стане част от семейството фиксирани частични протези. Каква е ползата от тях? Бита се използват в естетичната стоматология за покриване на зъбите, които са били повредени, повредени, нежизнеспособных (мъртви) или силно истлели, а също така не е достатъчно структурата на зъбите е здравословна и балансирана, за да могат да печелят съвсем ново попълване и поддържане аспект. Крони може да се подобри и укрепи зъби, особено в случай, когато няколко повърхността им за възстановяване.

Короната на синтетична може да бъдат свързани с вида на осп, който е запечатан за естествения зъб. Те показаха, където това все още е възможно да запазим зъбите си, които значително обветшали, както и в случай, когато pulp зъб не е станало и че произходът на лечение на каналите може да се разчита. Устен коренът трябва, следователно, да бъде все още може да се мисли за инсталиране на корони.

Те се използват в различни случаи

Ремонт издържащи на зъбите, или счупени, поради факта, че те имат потенциал да покрие напълно зъб боли, за разлика от фасети, които просто покриват предната част на зъба; подмяна на зъбите, които са променили цвета си с течение на времето, зъби “мъртви” (отслабена след лечение на коренови канали), зъбите си с препарати за зъбни пломби (пломби) или големи зъби недостатъци; ремонт на появата на усмивка за вечерта сянка, вид и функции на зъбите. Устни коронки са синтетични, са част от членове на семейството се считат частични протези.

Те се използват в различни случаиПредимства на коронки. Те осигуряват визуален вид, а също и естетическите функции, подобен на естествения зъб. Те са здрави, и силни, както и естествените зъби, която ви позволява да върнете удовлетвореността на дъвченето почти нормално. Те са залепени (запечатан) в устата непрекъснато, за разлика от сменяеми протези, такива като общи или частични протези. Като се има предвид, че те няма да бъдат ремонтирани, за устата, те са много по-безопасни от други видове протези. Видове коронки.

Има 3 вида устни коронки и често се използват временно съответствие с подхода на производство поотделно: на короната, порцелан, интегрирани в метал; изцяло керамични корони; композитни корони на смола. Короната в жълто злато, все още съществува, въпреки че е много по-рядко се използват в наши дни. Това е в общи линии, конфигурирани за задните зъби, които не се виждат при собствената си усмивка, заради това, че той не эстетичен.

Метало-керамична корона

Метало-керамична корона е изработена от основния метална сплав, на която е поставена протеза жило е направена от порцелан (керамика). Основната му недостатък е, че с течение на времето и редовно носят униформи тъкан на венците, стоманен основание да можете да видите малки сиви линии това не е визуално в устната кухина.

Метало-керамична коронаВъпреки това, тя дава редица предимства като висока якост и много дълъг живот, заедно с свеждане до минимум на износване на зъбите и други. Това е много обикновено се използва в сложни задачи, където други различни стратегии за изготвяне на коронки не могат да бъдат използвани. Освен това, той често е по-икономичен от останалите видове коронки. Вноска корона. Инсталиране на металлокерамической коронки обикновено изисква редица стъпки, които се извършват не по-малко от 2 посещения. и обясни, изброени по-долу: при първоначалното назначаване на експерт зъболекар трябва да се подготви зъб за корона. За това смилане се извършва на разрешение преди последната корона, като изберете надмощие естествен зъб.

Процедурата се извършва под анестезия района. Непрекъснато по време на първата среща, на въздействието на зъбите, които ще бъдат заменени, това е прието да се създаде функционираща модел, който определено ще действа като орална техник или зъболекар, че, разбира се, че ще произвежда короната зает. На този етап е препоръчително да зададете временна коронку, обикновено са изработени от акрил, за вземане на окончателно коронки.

Експерт на зъбите, а също и устната специалист

Уверете се, че последният венец безупречно подходящ за естествени зъби, продължава да се намира във вашия преглеждане на множество параметри, включително цвят и форма на съседните зъби. Паста за техник или зъболекар произвежда първата метална структура, която ще бъде след това да бъдат покрити с няколко тънки слоя керамични.

Когато короната се подготвя, често в продължение на няколко дни, още едно посещение за цимент крайната коронку на зъб. Всички-керамична корона. Както показва самото име, изцяло керамична корона-корона изкуствена керамични подобрена база керамични за разлика от метала. Защото керамика изглежда много прилича на зъбния емайл естествената прозрачност, основната му предимство е неговата естетическа страна.

Експерт на зъбите, а също и устната специалистКерамични също е материал, който е напълно биосовместимым, който предполага, че всички на керамични смеси короната напълно естествен зъб. За разлика от керамични коронки е противопоказан в случаи на неправилно привеждане в съответствие хапят, значителни, а освен това странно контакти между горната и по-малка зъби, освен разбира се никакви зъби. В действителност, керамика е много по-устойчив в сравнение с метали, а също така може и да нанесе вреда или вреда в резултат на дублиране на контакт с други зъби. Инсталиране на цельнокерамической корони трябва да са абсолютно същите действия, както металлокерамическая коронката, освен това, че не неблагородни метали е направен.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here